perjantai 27. toukokuuta 2016

Kiikkuu tulee uusilla kujeilla

Lastenvaatetapahtuma Kiikkuu on Kuopiossa alkunsa saanut pienten lastenvaatemerkkien ja käsityöläisten tapahtuma. Merkkejä yhdistää kotimainen suunnittelu ja kotimainen tai eettinen tuotanto.

Mitä tämä siis tarkoittaa? Selittelemättä sitä, että Kiikkuu on areena yrityksille, joiden tavoite on, etteivät lastenvaatteet olisi jonkun toisen lapsen tekemät, ja että työntekijöille maksettaisiin reilusti. Hienoa on, että yleensä näistä pienemmistä merkeistä löytää myös uniikimpaa, kiinnostavaa ja raikasta suunnittelua, usein luomumateriaaleja ja pienten tarpeisiin suunniteltuja malleja. 

Idea Lastenvaatetapahtuma Kiikkuuseen lähti siitä, että yksi äiti, joka sattui olemaan työkseen toimittaja ja tuottaja, haksahti lapsensa synnyttyä ekologisiin lastenvaatteisiin. Hän koki, ettei kotipaikkakunnalla ollut yhtään tapahtumaa, jossa lastenvaatteita pääsisi hypistelemään ja ostamaan. Omalle lapselle ei voinut ostaa vaatteita loputtomiin ja tarve piti jotenkin täyttää. Lastenvaatteista piti tehdä työtä. Niinpä hän järjesti yhden Kiikkuun (toukokuu 2015), sitten toisen Kiikkuun (joulun pop up 2015) ja nyt kolmannen Kiikkuun osana Lasten Omaa Festaria eli LOFia. Taustajoukoissa pyörii tällä kertaa myös Lastenvaatekarnevaalin ja Vilppumedian perustaja Anna Vikström. 

Lastenvaatetapahtuma Kiikkuu järjestetään nyt kolmatta kertaa heinäkuussa, la ja su 23.-24.7. Paikkana on Satamassa sijaitseva tunnelmallinen Satamankulma, osoitteessa Tulliportinkatu 1. Myyntipaikat ovat nyt myynnissä! Varaa pöytäpaikkasi ajoissa! Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä

Tervetuloa nauttimaan ihanista tuotteista lastenvaatetapahtumaan ja pitämään hauskaa Lasten Omaan Festariin! 

Kiikutaan heinäkuussa! 

Saija Vartiainen 

Ps. Kiikkuun ihanan, tuoreen graafisen ilmeen takana on Terhi Söderlund, PikkuBo-yrityksen perustaja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti